Kausi 2014 startattu

Kisakausi 2014 on nyt saatu käyntiin myös kesäkisojen osalta. Talvikaudella Kai osallistui Raahen rallisprinttiin ja Oulun Pohjola-rallin. Raakarautaränni rallisprintissä ajettiin parinkymmenen asteen pakkasessa kaksi kierrosta raahen jokkisradalla ja sen ympäristössä. Sankka lumipöly haittaisi rajusti ajamista eikä lipsahduksiin ollut varaa. Lumipenkkoja ei ollut suojaamassa autoja rataa reunustavilta isoilta kiviltä. Kai sijoittui omassa luokassaan kuudenneksi ja yleisen sarjan kokonaiskilpailussa sijalle 18. Oulun Pohjola-rallissa Kai ajoi vähäisen rallikokemuksen vuoksi B-junioreissa. Kai ja kartanlukija Kari Kajula selvisivät viiden erikoiskokeen kisassa kunnialla maaliin. He sijoittuivat omassa luokassaan kahdeksanneksi.

Kesäkausi käynnistyi huhtikuun lopulla kahdella Future Cup 2014 asfalttisarjan osakilpailulla. Kahden edellisen kesän hyvän menestyksen ansiosta Kai kilpailee nyt junioreiden sijaan yleisessä sarjassa. Tämä tarkoittaa, että vastassa ovat kokeneet ja Suomen kovimmat rallisprint-kuskit.

Karkkilassa ajettiin 26.4. Future Cup-sarjan avausosakilpailu. Kai ei ollut päässyt testaamaan ja harjoittelemaan ennen kisaa ja tämä näkyi ajamisessa. Jarrutuspaikat ja ajolinjat eivät olleet vielä viimeisen päälle kohdillaan. Kain luokassa oli mukana peräti yli 20 kilpailijaa. Tiukassa sekuntitaistelussa Kai oli luokkansa 16:sta kymmenisen sekuntia kärkipaikasta. Raaseporissa ajettiin seuraavana päivänä 27.4. Siellä Kain vauhti koheni ja hän ajoi luokassaan sijalle 13 jääden voittajasta noin kahdeksan sekuntia.

Seuraavat Future Cup-sarjan osakilpailut ajetaan Pudasjärven Iso-Syötteellä Juhannuksena 19. ja 20.6. Sitä ennen tiimin BMW:hen tehdään moottorin täyshuolto, jotta auto on iskussa tehoja vaativaa mäkikisaa varten. Pudasjärvellä Kai tähtääkin jo luokkansa kärkikymmenikköön.