Laihialla hyvässä vauhdissa

Future-Cupin kauden 2015 toiseksi viimeinen kisaviikonloppu ajettiin 8.-9.8. Laihialla. Laihian urheiluautoilijat olivat rakentaneet vauhdikkaan ja luontevan radan, joka keräsi paljon kehuja kilpailijoilta. Rata sopikin hyvin Racefun-tiimin BMW:lle sekä kuskille. Myös kisan järjestelyt toimivat mukavassa kesäsäässä loistavasti, joten kaiken kaikkiaan viikonlopusta jäi tiimille hyvä fiilis, vaikka pientä kolhuakin oli kotiintuomisena.

Lauantain kisassa Kai aloitti hienosti luokan kolmospaikalla. Toisella kierroksella aika parani mukavasti, mutta niin onnistuivat myös kilpakumppanit. Tiukassa kisassa sijoitus tipahti viidenneksi. Ennakkosuosikki Teemu Kvickin valtaama ykköstila jäi 3,06 sekunnin päähän.

Sunnuntaiksi rata oli käännetty päinvastaiseen suuntaan. Kai onnistui avauskierroksella loistavasti ja jäi luokkaa johtavasta Kvickistä ainoastaan 0,36 sekuntia. Luokkavoitto silmissä kiiluen Kai mietti vielä kuumeisesti paikkoja, joissa voisi nipistää kymmenyksiä ajastaan. Hän päätti yrittää entistä kovempaa kyytiä erääseen tiukkaan risteyspaikkaan. Auton peräpää ei kuitenkaan enää pysynyt tiessä ja auto luisui kuljettajan kylki edellä rataa reunustaneisiin heinäpaaleihin. Näin hän joutui keskeyttämään. Ensimmäisen kierroksen aika oli kuitenkin niin kova, että kukaan ei tullut enää takaa ohitse. Tuloksena siis kauden paras tulos Future Cupissa, luokan kakkostila 0,7 sekuntia voittajasta. Kaiken kaikkiaan Kai oli rallivireisellä autolla rallisprint-erikoisautojen joukossa 11:sta nopein kaksivetokuski.

Viikkoa myöhemmin Kai osallistui Raahen SM-rallisprinttiin. Viikolla oli kiirettä, mutta auto ehdittiin suoristaa Laihian vaurioista ennen kisaa. Syherö ja hidas asfalttirata ei ollut Kain mieleen. Avauskierroksella hän oli luokassaan sijalla 10. Toisella kierroksella aika parani reilulla sekunnilla, mutta sijoitus pysyi samana.

Seuraavaksi ohjelmassa on Future Cupin finaaliviikonloppu 28.-29.8. Rovaniemellä. Siellä ajetaan Joulupukin pajan maisemissa kaksi Santa´s Future Cup kisaa.